Over OOI

Over ons

De Stichting OOI, Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de isolatiebranche, heeft als doel het bevorderen van vakmanschap in de isolatiebranche. De Stichting OOI beschikt, als enige fonds in Nederland, over een eigen opleidingscentrum waar isolatiegerichte opleidingen en cursussen worden gegeven voor werkgevers en werknemers in het thermische isolatiebedrijf. OOI legt de lat hoog als het gaat om goede docentbegeleiding, actueel lesmateriaal, persoonscertificering en de inzet van de nieuwste technieken. Met meer dan 25 jaar ervaring is OOI hét opleidingscentrum voor vakgerichte cursussen en opleidingen in de isolatiebranche.

Ons aanbod

In de isolatiebranche bepaalt de professionaliteit van medewerkers in hoge mate de kwaliteit. Voor het maximale rendement moet het werk door deskundigen worden voorbereid en moet het isolatiemateriaal door vaklieden worden aangebracht. De Stichting OOI biedt voor werkgevers en werknemers in het de isolatiebranche vakgerichte cursussen en opleidingen. OOI biedt meer dan vijftien verschillende cursussen. Of u nu werkzaam bent als isolatie professional in de utiliteit, scheepsbouw of industrie, OOI biedt altijd een geschikte cursus voor uw medewerkers. Indien u werkzaam bent in de industrie, kunt u er ook voor kiezen om uw medewerkers een zeer specialistische opleiding te laten volgen tot Isolatiemonteur Industrie. Ook werken in de isolatiebranche? De video om te zien hoe het is om te werken in de technische isolatie kun je hier bekijken vanaf februari 2020. Daarnaast is het ook mogelijk om een niveaumeting uit te laten voeren. Een niveaumeting kunt u inzetten om snel vast te stellen wat het niveau van de kandidaat is, zodat eventuele benodigde (bij)scholing inzichtelijk wordt en OOI gerichter de cursus of opleiding kan geven.

Onafhankelijke en onpartijdige toetsing

Bij het afronden van de opleidingen tot Isolatiemonteur Industrie (IMI of IMI-A) ontvangt de kandidaat naast hun diploma ook een persoonscertificaat (conform ISO 17024). Het persoonscertificaat wordt uitgegeven door de certificerende instantie van OOI, Eureka Certificatie. Eureka Certificatie ziet toe op het vaktechnisch kwalificeren van kandidaten volgens de Nederlandse normen. Op deze manier wordt de onafhankelijkheid en onpartijdigheid van toetsing gewaarborgd en heeft u als werkgever de zekerheid dat uw werknemers vakbekwaam zijn.

Bestuur OOI