Opleidingscentrum

Huis van de Isolatie

De Stichting OOI beschikt, als enige fonds in Nederland, over een eigen opleidingscentrum waar isolatiegerichte opleidingen en cursussen worden gegeven. Ons opleidingscentrum, ook wel het Huis voor de Isolatie genoemd, is bedoeld voor studenten en bestaand personeel in de isolatiebranche. Het opleidingscentrum beschikt over diverse theorielokalen, praktijklokalen en een buitenopstelling. De theorie kan hierdoor gelijk in de praktijk worden gebracht. Het Huis voor de Isolatie is met de diverse praktijklokalen en de buitenopstelling een goede oefenomgeving. De buitenopstelling is de uitkomst voor beginnende isolatiemonteurs om ervaring op te doen in het praktisch isoleren. In het Huis van de Isolatie kunnen studenten kennismaken met hun toekomstige werkplek, maar kunnen ook bestaande isolatie professionals zich verder bekwamen.

Lokalen

Het opleidingscentrum van OOI is gevestigd in het Intechnium Gebouw in Woerden. In het Intechnium Gebouw zijn verschillende aan techniek gelieerde (kennis-)organisaties gevestigd. Binnen het Intechnium beschikt OOI over de volgende lokalen:

  • Theorielokaal: dit lokaal wordt door OOI gebruikt als leslokaal en vergaderruimte.
  • Praktijklokaal 1: dit praktijklokaal beschikt over industriĆ«le verwarmingsketels en opstellingen met leidingen, zodat er geoefend kan worden met isoleren.
  • Praktijklokaal 2: dit praktijklokaal beschikt over verschillende apparatuur voor het maken van plaatwerk, zodat er kan worden geoefend met het praktisch uitslaan van plaatwerk. Daarnaast zijn er verschillende opstellingen met leidingen aanwezig, waardoor er geoefend kan worden met thermisch isoleren.
Opleidingscentrum

Korenmolenlaan 4, 3447 GG in Woerden