• Basiskennis isolatietechniek

  Ben je werkzaam in de isolatiesector en wil je meer weten over het vak? Met deze cursus raak je vertrouwd met de grondbeginselen van de technieken in thermische en geluidsisolatie, de toegepaste materialen en toepassingen, en met brandpreventie.
   
  Lees meer

 • Basiskennis scheepsisolatie

  Scheepsisolatie vereist een andere benadering bij het ontwerp en de installatie van een systeem. Elk vaartuig heeft zijn eigen profiel waarbij een afweging wordt gemaakt tussen thermische, geluid- en brandwerende isolatie. Deze cursus gaat in op de specifieke vakkennis die nodig is om schepen te isoleren.
   
  Lees meer

 • Basistraining isolatiemontage-industrie (hulpmonteur)

  Ben je werkzaam bij een bedrijf dat zich richt op isolatie in de industrie, dan is deze basiscursus geschikt om de eerste beginselen te leren. Het is een praktisch gerichte cursus voor het aanleren van basisvaardigheden in de isolatiemontage voor veel voorkomende onderdelen.
   
  Lees meer

 • Isolatie Plaatwerk

  Ben je werkzaam in de isolatiesector en heb je ervaring in het monteren van verschillende isolatiematerialen maar je hebt onvoldoende kennis van beplating, dan is deze verkorte cursus een opstapje.
   
  Lees meer

 • Isolatiemontage Utiliteit 1

  Ben je werkzaam bij een bedrijf dat zich richt op utiliteit, dan is deze training geschikt voor jou. Het is een praktisch gerichte cursus voor het aanleren van basisvaardigheden van veel voorkomende onderdelen in de isolatiemontage.
   
  Lees meer

 • Isolatiemontage Utiliteit 2

  Ben je werkzaam in de utiliteit en heb je de basisbeginselen onder de knie, dan kun je je specialiseren in deze isolatietak. De cursus Isolatiemontage Utiliteit 2 gaat dieper in op de materie dan de basistraining Isolatiemontage-utiliteit, en richt zich op de ISSO kwaliteits- en veiligheidseisen.
   
  Lees meer

 • Isolatiemonteur Industrie (Allround) – hercertificering

  Begin 2013 werd het plan opgevat om richting de industrie onze BBL opleiding in een ander vat te gieten. In nauw overleg met de Industriële isolatiebedrijven heeft dit geleid tot de IMI, Isolatie Monteur Industrie, cursus en hierop volgend de IMI-Allround cursus voor de meer gevorderde monteurs. Beide cursussen geven het recht op een SPEN/Eureka persoonscertificaat met een geldigheid van 5 jaar. Deze periode is voor de eerste groep gecertificeerden bijna verstreken waardoor zij in aanmerking komen voor de hercertificering en hiermee het persoonscertificaat voor 5 jaar te verlengen. Dit betekent voor zowel de IMI als de IMI-Allround kandidaten dat zij 1 dag naar OOI in Woerden gaan voor een hercertificeringsexamen, theorie en praktijk.


  Lees meer

 • Isolatiemonteur Industrie Allround IMI-A

  De brancheopleiding IsolatieMonteur Industrie Allround (IMI-A) is een nieuwe, praktijkgerichte opleiding voor de gevorderde isolatiemedewerkers in de industrie.
   
  Lees meer

 • Isolatiemonteur Industrie IMI

  De brancheopleiding IsolatieMonteur Industrie (IMI) is een nieuwe, praktijkgerichte opleiding voor isolatiemedewerkers in de industrie.
   
  Lees meer

 • Kennismaken met Isolatietechniek

  Ben je werkzaam in de isolatiesector anders dan in de uitvoering en wil je meer weten over het vak? Met deze cursus raak je vertrouwd met het doel en de verschillende aspecten van isoleren.
   
  Lees meer

 • Montagetraining Elektrische Tracing

  Deze cursus is meer bedoelt als een montagetraining en is door een samenwerking van OOI met diverse fabrikanten/leveranciers, te weten; Bartec, Raychem, Thermon, Webheat, Huikeshoven, tot stand gekomen.

  Met het monteren van elektrische tracing proberen we het warmteverlies van het medium zoveel mogelijk te beperken en kunnen we een leidingsysteem gecontroleerd op temperatuur houden.
   
  Lees meer

 • Praktisch Opmeten

  De isoleerder/plaatwerker zorgt ervoor dat de isolatie op de juiste manier wordt aangebracht, het werk wordt voorbereid door de opmeter/werkvoorbereider. In dat traject worden tekeningen gemaakt van het te isoleren systeem. Heb je die ambitie, dan helpt deze cursus je op weg.
   
  Lees meer

 • ROCKWOOL® TECLIT®

  ROCKWOOL TECLIT® is speciaal ontwikkeld voor het isoleren van koudeleidingen van technische installaties en is geschikt voor drinkwaterleidingen, koelwaterleidingen en koudeluchtleidingen. Dit hoogwaardige, onbrandbare isolatiesysteem van steenwol combineert alle beproefde eigenschappen van ROCKWOOL producten. Wat is dan koude isolatie? Koude-isolatie is de isolatie van media met een temperatuur lager dan de omgevingstemperatuur.

  OOI heeft samen met ROCKWOOL een dagcursus samengesteld om TECLIT vakkundig en op een juiste wijze te kunnen monteren. Na een succesvolle cursusdag bent u gecertificeerd ROCKWOOL TECLIT installateur en ontvangt u een OOI/ROCKWOOL TECLIT-certificaat.
   
  Lees meer

 • Tekenen/isometrisch tekeninglezen

  Heb je de grondbeginselen van het tekenen en tekening lezen onder de knie en je wilt je meer verdiepen in de materie, dan biedt deze cursus je de mogelijkheid.
   
  Lees meer

 • Tekeninglezen-utiliteit I

  Heb je de ambitie om door te groeien binnen het bedrijf, dan biedt deze cursus de mogelijkheid om je meer te verdiepen in het onderwerp tekening lezen, specifiek gericht op de utiliteit.
   
  Lees meer

 • Tekeninglezen-utiliteit II

  Heb je een leidinggevende functie in de utiliteitisolatie en beheers je de basisbeginselen van het tekening lezen utiliteit, dan kun je met deze vervolgcursus je verder verdiepen in de materie. Het is een vervolg op de cursus tekening lezen utiliteit deel I.
   
  Lees meer

 • Verwerker Armaflex I

  Bij koude-isolatie wordt geregeld het isolatiemateriaal AF/Armaflex van Armacell ingezet met technische kenmerken als waterdampdiffusie, warmtegeleidingsvermogen, brandgedrag. Met deze cursus krijg je inzicht in de juiste verwerking van AF/Armaflex.
   
  Lees meer

 • Verwerker Armaflex II

  Met deze vervolgcursus verdiep je het inzicht om praktisch, veilig en systematisch AF/Armaflex te be- en verwerken voor het dampdicht isoleren van al het voorkomende koude-isolatiewerk (in technische ruimte). Je krijgt meer inzicht in het verwerken van AF/Armaflex in combinatie met Armafix/AF, en in de kenmerken van dit isolatiemateriaal, montagevoorschriften leidingdragers en de verwerking van Armaflex in slang en plaat. Verder behandelen we ArmaComfort geluidsisolatie in deze cursus.
   
  Lees meer

 • Verwerker Armaflex III

  De cursus Armaflex 3 is een vervolgcursus maar tevens een opfriscursus. Hiermee dus ook geschikt voor mensen die al een tijdje na het behalen van het Armaflex 2 certificaat weinig met het product hebben gewerkt. Er worden zowel praktisch als theoretisch een aantal onderwerpen herhaald en vervolgens aandacht besteed aan nieuwe zaken en complexere praktijkopdrachten.
   
  Lees meer

 • Verwerker Foamglas

  Deze cursus behandelt verschillende verwerkingstechnieken en totaal systemen van Foamglas cellulair glas voor zowel warme als koude toepassingen. Naast het praktische deel omvat de cursus een theoriegedeelte. Het geheel geeft inzicht in isolatiedetails, keuze van hulpmaterialen en de meest recente Foamglas isolatiesystemen.
   
  Lees meer

 • Verwerker ProRox GRP 1000

  Leren verwerken van ProRox GRP 1000, dit is een met glasvezel versterkte 1-componentpolyesther (GRP = Glass Reinforced Polyester).
   
  Lees meer

 • Verwerker Thermaflex I

  Met deze cursus leer je alle basisprincipes die nodig zijn voor het verwerken van ThermaSmart leidingisolatie. Hoofdzakelijk spreken we dan over het isoleren van leidingen ten behoeve van airconditioning, koel- en koudetechniek. Deze cursus behandelt alle technieken om een dampdichte en energiezuinige installatie te maken.
   
  Lees meer

 • Verwerker Thermaflex II

  Met deze cursus leer je alle basisprincipes voor de verwerking van Thermaflex plaatmateriaal voor de grotere leidingen en appendages in de koudetechniek. Deze cursus behandelt alle technieken om een dampdichte en energiezuinige installatie te maken.
   
  Lees meer

Contact

Adres

 • Pottenbakkersweg 9
 • 3449 HZ Woerden
 • 0181-659555